Hlavní obsah
Článek

Zdá se, že na své letošní jubileum Jiřina Bohdalová (92) opravdu jen tak nezapomene. Kromě gratulací, které přijímá už několik týdnů před 90. narozeninami, si pro ni rodina i kolegové připravili nejedno překvapení.

Legendární herečka dostane ke svým kulatinám rovnou dvě osobní písně. První song Máme tě rádi! složil zpěvák Petr Janda (81) a ve studiu ji pro svou maminku a babičku nazpívali Simona Stašová (69) s mladším synem Vojtou. O druhý hit se postarali přátelé a kolegové z pořadu Máme rádi Česko. Oslavenkyni připravili speciální narozeninový díl s názvem Máme rádi Jiřinku, ve kterém zazní píseň Vystřelená, kterou pro herečku složil Ondřej Brzobohatý (41). Své milované Jiřince ji zazpívá s Jakubem Prachařem (40), Vojtou Kotkem (36) a Václavem Noidem Bártou.

„Píseň vznikla tak, že se mě Jiřina před rokem zeptala, jestli jí složím písničku k devadesátinám. A já jsem na to zapomněl. A pak mi volal Kuba, že má nápad udělat jí písničku do pořadu Máme rádi Jiřinku. Já jsem nápad uchopil, oslovil jsem Orchestr Gustava Broma a společně s Liborem a Jakubem jsme dopsali text. Potřebovali jsme silný herecký projev, tak toho se ujal Vojta,“ popisuje Brzobohatý.

Zajímavý je samotný název skladby „Vystřelená“, který moc nenapovídá a zdá se, že s narozeninami ani nesouvisí. Spoluautor textu Libor Bouček (43) ale objasnil, že se v názvu skrývá určitá symbolika. „Ta píseň popisuje realitu. A sice, že Země je naší Jiřince malá. Na Zemi ve svém oboru dokázala to, co žádná jiná, a proto by měla dobýt vesmír,“ říká moderátor.

K písničce vznikl dokonce videoklip, v němž si zahrála sama oslavenkyně a bude mít premiéru v den jejích devadesátin. Na to, jak vypadá do vesmíru „vystřelená“ Jiřina Bohdalová ve skafandru, se můžete podívat v galerii.

Reklama

Další články

Načítám