Hlavní obsah
Článek

O svých psychických problémech Miroslav Hanuš (60) nejednou promluvil. Odtajnit svůj problém se rozhodl po vypadnutí z taneční soutěže StarDance a o depresích, se kterými bojuje přes deset let, promluvil tehdy před zraky televizních diváků.

Herec je toho názoru, že by lidé měli vyhledávat odborníky, kteří by jim v duševní oblasti pomohli. Poslední rok, který je spojen s bojem proti koronaviru, tak doléhá na mnohé z nás, a podle herce je to nyní ještě více potřeba, než kdykoli dřív. „Je mnoho lidí, kteří by pomoc v duševní oblasti potřebovali. A v době covidové je to ještě aktuálnější,“ svěřil se Miroslav Hanuš.

„Když ovšem pomoc začnete hledat, zjistíte, že není snadné se v problematice zorientovat, vyhledat vhodného lékaře s volnou kapacitou. Je to dost složitý problém, se kterým vám například praktický lékař často moc neporadí,“ řekl herec, který se zúčastní benefičního dílu pořadu Zázraky přírody, který bude věnován Světovému dni duševního zdraví a neziskové organizaci Fokus.

„To, že podobné organizace existují, je pro lidi v těžké situaci dar z nebes. Když je vám skutečně zle, tak to, že má o vás opravdu někdo zájem, že se chová jako váš přítel, že to dělá bezplatně a přitom profesionálně, může mít zásadní vliv na zvládnutí krize a posléze léčení. Doufám, že dnešní díl podpoří nejen finance této organizace, ale také může dát vůbec vědět o existenci této užitečné nadace lidem, kteří v tuto chvíli třeba pomoc potřebují a nevědí kudy kam. Jako ten, kdo takovou pomoc v životě potřeboval, si velmi cením práce nadace,“ dodal herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám