Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ezra Furman (34), jež se narodila jako muž a doteď se označovala za nebinární osobu, na sociální síti oznámila, že je trans, a už víc než dva roky navíc matkou.

O svém statusu se americká zpěvačka a skladatelka více rozepsala: „Ohledně toho být trans ženou: z osobních důvodů jsem váhala s použitím těchto slov, zejména slova ‚žena‘. Často jsem se označovala jako nebinární, což možná stále platí (momentálně se tím zabývám). Jsem žena a je to pro mě složité, ale složité je být jakoukoli ženou,“ píše Ezra s tím, že je na svůj status velmi pyšná, ale že její cesta nebyla snadná.

O rodičovství veřejně nemluvila z obav z reakcí, které by zpráva mohla vyvolat. Bála se, že ji lidé budou soudit a „grilovat“. S oznámením nyní přišla z konkrétního důvodu - lidem, kteří hledají rodičovský příklad, chtěla ukázat, že to jde.

„Jsem trans žena a matka. Ani se mi nesnilo o tom, že je možné být šťastná, realizovat se, být trans a otevřená, a že se stanu rodičem. Ale je to možné a děje se to. Protože trans lidé si zaslouží mít životy, jaké chtějí, a za jejich vlastních podmínek.“

Reklama

Další články

Načítám