Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V neobvyklé roli můžou vidět diváci vyznavačku alternativní kultury Moniku Načevu. Pokud si doma dopřejí experimentální divadelní zážitek ve virtuální realitě díky projektu Brejlando.

Pro klasickou pohádku Perníková chaloupka, ovšem v rokenrolovém podání, si zpěvačka a herečka vymyslela, že bude představovat les. „Byla to moje první hra v Minoru, s ředitelem tohoto divadla Zdenkem Pecháčkem se známe spoustu roků. Začínali jsme spolu v A-studiu Rubín koncem 80. let,“ řekla Super.cz.

Nás zajímalo, jak se takový les zpodobňuje. „Všichni herci zpívají a hrajou na hudební nástroje, já používám pouze svůj hlas. Jsem hodnej les,“ gestikulovala rukama Načeva (54) a doplnila, že za sebou táhne dlouhé černé šaty. Máma dvou dětí je zvláště v této době ráda, že s rodinou žije na venkově nedaleko Slap. Osmnáctiletá dcera má před maturitou a bude dělat zkoušky na vysokou, zatímco syn (21) žije v Německu.

Protože je Monika Načeva již čtvrtstoletí vdaná za Brita, zeptali jsme se, jestli by teď raději nebyl ve své rodné zemi. „Martin žije v Čechách moc rád. Navíc nesouhlasil s brexitem… Ale má tam rodinu, dva sourozence, osmdesátiletou maminku, takže je těžké, když se s rodinou nemůže vidět,“ vyprávěla Super.cz zpěvačka, jejíž manžel si udělal certifikát z češtiny a věnuje se nejvíc překladům.

Reklama

Další články

Načítám