Hlavní obsah
Článek

Jack Nicholson patří k nejlepším hercům své doby. Vždy ho cenili nejen kritici, úctu mu prokazovali i tvůrci filmů prostřednictvím tučných honorářů. Níže se můžete podívat na zajímavosti, které jste o živoucí hollywoodské legendě možná nevěděli.

Ačkoliv není zrovna Brad Pitt, neměl Nicholson o ženy nikdy nouzi. Jeho náručí prošla celá řada slavných i méně slavných žen a v Hollywoodu získal pověst absolutního zvířete. Přezdívali mu Jack the Jumper, sexuální mašina nebo největší svůdník. O svém pověstném libidu ještě v roce 2006 říkal, že je stejné jako v mládí.

Nicholson byl dobrým přítelem a také sousedem herce Marlona Branda. Když Brando v roce 2005 zemřel a jeho dům šel do prodeje, Jack ho koupil za 5 miliónů dolarů. Krátce nato ho ale nechal zdemolovat a na pozemku vysázel keře jako poctu zesnulému kamarádovi.

Jack je vášnivým sběratelem umění. Ve své sbírce má údajně originály od Picassa, Matisse, Modiglianiho, Magrittea, Bouguereaua, Botera nebo Rodina. A to z něj dělá nejspíš mnohem zámožnějšího muže, než za jakého je obecně považován.

V 60. letech herec absolvoval jakýsi experiment. Tři měsíce se po svém domě pohyboval zcela nahý, a to i v případě návštěv vlastní dcery nebo například reportéra z Rolling Stone, který s ním za těchto netradičních okolností dělal rozhovor. Nicholson se neoblékl pro nikoho. Dle vlastních slov trénoval, aby si zvykl být nahý ve filmech.

Není tajemství, že měl Jack občas problémy se sebeovládáním. Incident na silnici v roce 1994, kdy agresivnímu řidiči rozmlátil auto golfovou holí, ho vyšel údajně na půl miliónu dolarů. V mládí kvůli svému temperamentu také přišel o práci kuchaře. Když si naštvaný zákazník stěžoval na palačinku, kterou mu uvařil, mrštil ji po něm se slovy, ať si ji udělá sám.

Při natáčení snímku Bezstarostná jízda v roce 1969 nebyly marihuanové cigarety jen rekvizitou. Ačkoliv měl herec pouze hrát, že je zhulený, přiznal, že toho vykouřil tolik, že byl nakonec úplně zduněný a v podstatě jen hrál, že není. Nebyla to jeho jediná zkušenost s drogami, podle jeho biografie experimentoval i s LSD nebo kokainem.

June Frances Nicholson porodila Jacka v roce 1937, když jí bylo pouhých 17 let. Jack vyrostl v domnění, že její rodiče jsou jeho rodiči a ona je jeho sestrou. Nejbláznivější na příběhu nejspíš je, že pravdu odhalila až reportáž magazínu Time v roce 1974. Jackovi bylo 37, když se dozvěděl pravdu, a June byla už déle než 10 let mrtvá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám