Hlavní obsah
Článek

Po získání bronzové medaile v turecké Antalyi si udělal Lukáš Krpálek radost v podobě netradiční odměny. Do jeho rodiny přibyl nový člen. Jedná se o raritní plemeno kočky, která dorůstá obřích rozměrů. Kotěti mainské mývalí kočky jsou čtyři měsíce a v dospělosti může mít až dvanáct kilo.

Krpálkovi dali kocourkovi odvážné jméno Shido. V japonštině to znamená trest. „Do tohoto plemene jsme šli, protože jsme tu kočičku viděli u jedné paní a naprosto nás ohromila svojí velikostí a celkově vzhledem jako malý rys,” doplnila Eva Krpálková. Judista kocourka získal z Ruska, konkrétně z města Ťumeň. „To že byla z Ruska, byla spíš náhoda, zrovna tam totiž měli koťátka a manželovi se Shido moc líbil,” dodala.

Kocoura Krpálkovi přebírali na letišti. „Od chovatele jsme měli informaci, že se bude kotě možná bát, a tak na něj musíme pomalu,“ popsala Eva Krpálková. „Opak byl ale pravdou, projevil se jako velmi sebevědomý a zvědavý kocourek,“ poznamenal Lukáš Krpálek.

Dospělí jedinci vypadají jako opravdové šelmy a připomínají rysa. Nicméně mají milou povahu. Proto si získali přezdívku ’něžný obr’. Zvídavá, odvážná a přátelská povaha zelenookého, černě mramorovaného kocourka Shida se projevila už na návštěvě ve zvířecím centru.

„Po smrti našeho milovaného kocourka plemene ragdoll Pana Mléka (†11) jsme byli moc smutní, byl opravdovým členem rodiny, s dětmi spal v posteli od malička,“ svěřila se Eva Krpálková. „Pro nového kocoura jsme kompletně vyměnili vybavení, aby se s ním nepojily žádné vzpomínky.”

A jak se sžívá Shido s fenkou buldočka Olivou v jedné domácnosti? „Teď už spal jednu noc doma a seznámili se velmi rychle. Oliva je přátelská a Shido zvědavý, vypadá to, že se budou kamarádit,“ věří Lukáš Krpálek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám