Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Helena Vondráčková (76) převzala vánoční tradice z Německa, odkud pocházel její první manžel Helmut. "Nepeču klasické cukroví, ale štoly, jak je zvykem v Německu. Upekla jsem čtyři obrovské," prozradila Super.cz a pochlubila se i svojí vánoční výzdobou.

"Štoly jsou vlastně takové německé vánočky. Plní se kandovaným ovocem, marcipánem, mandlemi. Jsou strašně dobré, tedy ne na dietu," smála se zpěvačka. "Peču je od doby, kdy jsem se seznámila s maminkou mého prvního muže, která mě je naučila," vyprávěla.

"Zahradu jsem si vyzdobila už při prvním adventu. Máme tam svítící jeleny, soby a balíčky jako v hollywoodských filmech. Vyrobila jsem adventní věnce. Myslím, že to máme v Řitce nejhezčí," míní Helena.

Stromeček má ozdobený od 22. prosince. Večeřet se u ní doma bude klasika - rybí polévka, bramborový salát a rybí řízky. "Ještě dělám nepečený dort malakoff, na který mám recept od mé maminky. Skládá se z dětských piškotů namočených v mléce s trochou rumu prokládaných krémem a meruňkovou zavařeninou, kterou si dělám sama a letos se mi výjimečně povedla," dodala zpěvačka. "Do večera ale držíme půst, abychom viděli zlaté prasátko," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám