Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Studentce Cydni Akbar (21) z britského Readingu celý život nadávali za její srostlé obočí. Trapiči na ni dokonce volali gorilo, a tak si obočí škubala, aby bylo co nejtenčí. Nyní se ale rozhodla dát pinzetě vale.

Cydni srůstalo obočí už od dětství, kvůli šikaně si ho ale jako náctiletá začala trhat a tvarovat. Po deseti letech se ale studentka umění rozhodla dát průchod pravému já a je prý šťastnější než kdy dřív.

Na sociální síti Tik Tok se proto rozhodla promovat pozitivní vnímání ženského těla. Videa jí vynesla už na 53 tisíc sledujících.

„Jsem teď na 100 % sebevědomější a šťastnější než dřív,“ přiznala fanouškům na svém profilu. „Jsem na cestě k sebelásce a učím se být spokojená s tím, jaká doopravdy jsem. Dnes už se na sebe mohu podívat a říct si, že jsem skvělá. Po mnoho let jsem se při každém pohledu do zrcadla rozplakala. Neměla jsem se ráda.“

A partner Joe Dale ji v tom plně podporuje. „Joe je miláček, řekl mi, ať dělám, cokoliv mě učiní šťastnou, a on bude šťastný i za mě. Už si prý ani nevzpomíná, jak jsem vypadala bez srostlého obočí. Bere mě takovou, jaká jsem,“ popsala svůj vztah.

„Myslím, že by lidé měli být víc jako on, přijímat lidi takové, jací jsou, a respektovat jejich vzhled,“ dodala s tím, že se i nadále potýká s hejty a hanlivými komentáři.

„Když jsem zveřejnila svoje první video, zhlédlo ho na pět tisíc lidí a asi tak čtyři tisíce z nich byli hateři, kteří se do mě v komentářích pustili. Je to tak půl na půl. Jsou dny, kdy dobré komentáře převažují, jindy zase naopak.“

Kromě hejtů jí ale také chodí podpůrné a děkovné zprávy, například od maminek malých děvčat, které mají problémy s vlastním vzhledem. Takoví podporovatelé jsou pro Cydni inspirací a motivací.

Reklama

Další články

Načítám