Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bratr princezny z Walesu, hrabě Charles Spencer, zveřejnil podobu tehdy dvaadvacetileté babičky Cynthie. Portrét uhlem je dílem malíře Johna Singera Sargenta a mezi fanoušky rodiny vzbudil velkou pozornost.

„Má babička, Cynthia, zachyceno uhlem rukou Sargenta v roce 1919, kdy se provdala za mého dědečka. Velmi oblíbená a respektovaná osobnost, jejíž přítomnost je stále cítit: lokální hospic je pojmenovaný po ní Cynthia Spencer Hospice. Zemřela v roce 1972,“ napsal hrabě k příspěvku.

Více než připomínka bohulibých aktivit však fanoušky zaujala vizáž mladé ženy, respektive podoba s vnučkou. „Vidím Dianu, vypadají stejně, ta podoba je neskutečná,“ znějí nejčastější komentáře. Posouzení necháme na vás.

Kde však není o podobnosti sporu, je charitativní cítění. Diana byla stejně jako její babička, která pomáhala v nemocnici, kde jí údajně přezdívali „anděl“, velmi dobročinně založená a její aktivity na pomoc potřebným měly obrovský rozsah.

Pomáhala šířit povědomí o nemoci AIDS, podporovala prevenci HIV či rakoviny, vyzývala k zákazu používání nášlapných min, bojovala proti chudobě, pomáhala lidem bez domova a otevřeně hovořila také o psychických nemocech. Charita zabírala podstatnou část jejího dospělého a tragickou nehodou předčasně skončeného života.

Reklama

Další články

Načítám