Hlavní obsah
Článek

Královna Alžběta II. (†96) ještě před pohřbem svého manžela Philipa (†99) rozhodla o tom, že její vnuci William (41) a Harry (39) nepůjdou ve smutečním průvodu bok po boku. Mezi nimi stál bratranec Peter Philips.

Vztahy mezi bratry jsou napjaté po kontroverzním rozhovoru Harryho a jeho ženy Meghan (42), která u Oprah Winfrey mluvila o rasismu v královské rodině i svých myšlenkách na sebevraždu. Ale také o tom, že ji Williamova manželka Kate rozplakala.

Harry a William se osobně neviděli více než rok. I během zádušní mše v Kapli svatého Jiří na hradě Windsor neseděli v jedné lavici, což by mohli i s protikoronavirovými rozestupy. Zdá se ale, že po smuteční mši ledy roztály.

Jakmile skončil obřad a královna Alžběta II. opustila kapli v automobilu, odešel zbytek rodiny z kaple pěšky. Kamery zachytily, jak se Harry připojil k Williamovi a jeho choti Kate. Ta od nich záhy poodešla a bratři spolu během cesty hovořili. Je možné, že si tak k sobě opět našli cestu aspoň k tomu, aby si o všem pořádně promluvili. Mohl je také sblížit pohřeb jejich milovaného dědečka.

Reklama

Další články

Načítám