Hlavní obsah
Článek

Nebylo rádio, které by před dvaceti lety alespoň jednou denně nehrálo country hit Man! I Feel Like A Woman od Shanie Twain (55). A co bylo ještě hezčí, byl videoklip k němu, ten se totiž stal pro samotnou zpěvačku naprosto ikonickým.

V něm byla zpěvačka obklopena sexy muži a sama postupně odhazovala jednotlivé vrstvy oblečení až nakonec zůstala v korzetových minišatech a vysokých kozačkách. Ty na sebe Shania oblékne i dnes. V krátkém klipu to předvedla na svém instagramovém profilu a napsala k tomu: "Stejný outfit, 20 let poté. Jedeme, holky!"

Styl videoklipu k písni, kterou Shania napsala se svým tehdejším manželem Robertem Johnem Langem, byl inspirován videoklipem Roberta Palmera k písni Addicted to Love. Zpěvák byl obklopen krásnými ženami, které předváděly, že hrají na hudební nástroje, a vzhledem k tomu, že Twain textem písně probouzela ženskou sílu, měla kolem sebe naopak muže, kteří jí dělali křoví.

Zpěvačka k písni tehdy pronesla: „Tahle píseň začala svým názvem a pak už se psala jako po másle. Je oslavou bytí ženou v dnešní době. Myslím si, že jsme v mnoha ohledech rozmazlované tím, jaké výhody máme. Feministky se tak možná necítí, ale já ano. Být ženou je vážně docela zábava.“

Reklama

Další články

Načítám