Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák, klávesista a skladatel Roman Dragoun patří mezi výrazné osobnosti české rockové scény, fanoušci jej znají také jako představitele Ježíše z úspěšného muzikálu Jesus Christ Superstar. V divadle Spirála odehrál v polovině 90. let více než stovku představení.

8. dubna hudebník, jehož kromě muziky těší i 11 vnoučat, oslavil pětašedesáté narozeniny, k nimž si nadělil dvojalbum Roman Dragoun Projekt.

Autorem většiny textů je jeho dlouholetý kamarád, básník Milan Princ, dvě skladby jsou na verše Romanova otce, malíře a básníka Františka Romana Dragouna. Na albu nechybí píseň Zdroj, která patří v repertoáru Romana Dragouna k nejzásadnějším.

„Je to v podstatě taková modlitba, se kterou se mohou ztotožnit všechny vrstvy lidí různého věku. Můj tatínek byl úžasný člověk, skvělý malíř a taky básník. Zdroj napsal kdysi jako báseň mé manželce k 25. narozeninám a já jsem ji zhudebnil,“ vzpomíná zpěvák na její vznik.

Deska představí 19 autorských skladeb nahraných společně s B-SIDE Bandem, Komorním orchestrem Brno a Czech Ensemble Baroque Choirem. Její křest je plánován v rámci koncertu 29.8.2021 v Brně na Biskupském dvoře.

Související témata:
Roman Dragoun

Reklama

Další články

Načítám