Hlavní obsah
Článek

Zpěvu, jak opernímu, tak muzikálovému se Marian Vojtko (51) věnuje řadu let. Nově si k tomu ale přibral uměleckou činnost, u které rád tráví volný čas. Po vzoru Karla Gotta, kterého sám obdivoval, začal totiž malovat.

„Po vzoru mého vzoru, což byl Karel Gott. Ten krásně zpíval, což se mi asi nikdy nepodaří, ale mám na repertoáru i jeho písně. Fascinovalo mě vždy, jak krásně maluje, a mluvil o tom, že je to takové uklidnění. Já jsem takový nervák a vždycky se s každým poperu, kdo mě naštve, takže jsem se dal na malování,“ svěřil se Super.cz Marian Vojtko, kterého tvorba obrazů uklidňuje.

Ze začátku to tak v ateliéru ale rozhodně nebylo. „Musím říct, že na začátku, jak mi to nešlo, tak jsem lámal štětce a nadával své lektorce. Ale postupem času, jak už jsem zjistil, jak to má fungovat, tak jsem spokojenější a musím říct, že kdo má nějaké nervy, ať se dá na malování, protože to uklidňuje,“ svěřil se zpěvák, který plánuje i vernisáž svých obrazů.

„Dávám to na sociální sítě a už chodí dotazy, kolik to stojí, na podzim bych chtěl udělat vernisáž. Myslím ale, že zatím všechny, které jsem namaloval, už jsou zabrané, moje fanynky asi chtějí, abych jim visel u nich doma,“ řekl Marian, kterého jsme potkali v divadle na zkoušce s Leonou Machálkovou.

Společně totiž připravují sérii koncertů, se kterou by chtěli už během prázdnin vyjet před publikum. „Máme takový krásný projekt, Hvězdné duety se to jmenuje, je to o nás dvou a krásných českých a světových duetech. Vybrali jsme jich celou škálu,“ prozradil Vojtko. „Doufáme v léto, že to na open air bude možné, bude volno a lidi u toho budou moct i něco popíjet. Ty písně, co jsme vybrali, jsou krásné a záruka kvality,“ řekl zpěvák, který doufá, že už brzy zapěje i svým fanouškům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám