Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Chlap se snaží ze všech svých sil, ale je to pořád málo. Všichni od něj chtějí víc, jak v pracovním, tak v osobním životě, ale jeho energie i chuť podávat větší a větší výkon se stále snižuje. Malou útěchou mu může být fakt, že za to úplně nemůže. Jedná se o přirozený fyziologický proces, který se týká většiny mužů kolem čtyřicítky. Ztráta energie a vytrvalosti, úbytek svalové hmoty i únava – ano, mluvíme o známkách klesající hladiny testosteronu v mužském těle. Tomuto problému se nevyhne většina mužů, ale ne každý si ho zvládne přiznat, natož aby se mu bránil.

Jaké jsou příznaky?

Negativním důsledkům klesající hladiny testosteronu musí bohužel čelit každý chlap. Úbytek svalové hmoty, zpomalující se metabolismus, fyzické a duševní vyčerpání. Jsou příznaky, o kterých muži většinou nemluví, ale přáli by se je řešit. Faktem je, že hladina testosteronu klesá u všech mužů už od třicátého roku života, a to průměrně o 1 % ročně. První známky nedostatku tohoto hormonu se většinou projevují kolem 40 let. Muži jsou často rozladění až neurotičtí, nabírají na váze a čelí většímu vyčerpání. Je vědecky prokázáno, že kvůli klesající hladině testosteronu mužské tělo ztrácí po čtyřicítce každý rok 3 % svalové hmoty. Ta je posléze v tkáních nahrazována tukem.

Historicky nejnižší hladina testosteronu

Hladina mužského hormonu testosteronu dlouhodobě klesá u všech mužů nad 35 let. Prokázala to studie New England Reseach Institute. Podle jejích závěrů mají dnešní muži historicky nejnižší hladinu testosteronu v krvi. Jen v letech 1987 až 2002 klesala hladina testosteronu každoročně o 1 %. Platí tedy, že kupříkladu 35letý muž měl v roce 1987 o 15 % vyšší hladinu hormonu než pětatřicátník v roce 2002. Přičtěme si dalších 19 let stále se zrychlujícího tempa naší hektické doby a vyjde nám nepříliš radostný výsledek. Na vině je i řada vnějších negativních faktorů jako vyšší míra stresu, nedostatek spánku, špatná životospráva a nedostačující míra pohybu. Z dostupných vědeckých studií je tedy jasné, že je na čase tento trend zvrátit a přestat zanedbávat péči o vlastní zdraví.

Jak se bránit?

Nejúčinnější obranou proti klesající hladině testosteronu a příznakům s tím spojených je permanentní fyzický trénink. Další pomocí může být doplněk stravy pro muže Maxulen. Jehož účinek je ověřen vědeckými studiemi a muži, kteří ho užívají. Jedním z nich je i herec Mirek Etzler, který doplněk pravidelně bere už více než rok: „Maxulen mi vyhovuje, přínos určitě má. Cítím se lépe fyzicky i psychicky. Účinky se dostavily po pár týdnech pravidelného užívání. Z ničeho nic jsem začal vybíhat schody. Několikrát jsem se přistihl při tom, že tramvaj, kterou bych běžně nechal ujet, jsem nekompromisně doběhl. Maxulen bych chtěl doporučit každému chlapovi, který se tiše snaží maskovat, že už vše není jak bylo.“

Vědecké studie provedené na složení doplňku stravy Maxulen

1. E. Steels, et al; Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation, Phytother.Res., (2011) Vol. 25, 1294–1300. 2. C.Poole, et al; The effects of a commercially available botanical supplement on strength, body composition, power output, and hormonal profiles in resistance-trained males, J.Int.Soc.Sports Nutr., (2010) Vol. 7, 34. 3. S.Wankhede, et al; Beneficial effects of fenugreek glycoside supplementation in male subjects during resistance training: A randomized controlled pilot study, Journal of Sport and Health Science, (2016) Vol. 5, 176-182.

Další články

Načítám