Hlavní obsah
Článek

Hned dvě vnučky britské královny Alžběty II. (†96) a prince Philipa (†99) nedávno porodily. Princezna Eugenie (34) se stala maminkou poprvé, zatímco Zara Tindall (39) už potřetí. A obě pojmenovaly své syny po milovaném dědečkovi, který se se svými jmenovci ale bohužel poznat nestihl.

Eugenie s manželem Jackem Brooksbankem přivítali v únoru své první dítě a chlapce pojmenovali August Philip Hawke Brooksbank. O měsíc později se Zaře a Mikovi Tindallovým narodil Lucas Philip Tindall.

Kvůli pandemii koronaviru a nedávné hospitalizaci vévody z Edinburghu ale ani jedna z vnuček neměla šanci představit dědečkovi nejnovější přírůstky do rodiny. Obě si Philipa nesmírně vážily a vzhlížely k němu.

„Myslím, že je děda skvělý. Je silný a vytrvalý. Celé ty roky zastává svou práci a je oporou nám všem,“ uvádí v dokumentu Our Queen at Ninety z roku 2016 Eugenie.

A i pro vévodu byla rodina vším. Ačkoliv se od roku 2017, kdy odešel z veřejného života, zřídka objevoval na veřejnosti, svatby Eugenie nebo Beatrice si nenechal ujít. Eugenie se za Brooksbanka provdala v roce 2018, její sestra Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi se vzali loni.

Reklama

Další články

Načítám