Hlavní obsah
Článek

Královna Alžběta II. (†96) stejně jako celá země oplakává zesnulého vévodu z Edinburghu (†99), který zemřel v pátek v ranních hodinách ve věku 99 let. Mezi jeho nejlepší a nejdůvěrnější přátele patřila i sympatická blondýnka Penny Brabourne neboli Penelope Meredith Mary Knatchbull, hraběnka Mountbatten z Barmy.

Penny je britská šlechtična a manželka Nortona Knatchbulla, 3. hraběte Mountbatten z Barmy. Vévodu hojně navštěvovala ve Wood Farm, statku ve Sandringhamu, kde od roku 2017, kdy odešel z veřejného života, trávil nejvíc času.

Přátelili se dekády a sdíleli lásku ke vzrušujícímu sportu, jízdě kočárem. S královnou a vévodou trávila tolik času, že s ní jejich zaměstnanci automaticky počítali na každé akci. Nikdy nechyběla na seznamu jejich hostů.

Sedmašedesátiletá hraběnka se ke královské rodině dostala díky titulu svého manžela Nortona. Vzali se v roce 1979, ale svatba byla o osm týdnů posunuta kvůli atentátu na Nortonova dědečka, lorda Mountbattena. Ten i s Nortonovým bratrem Nicholasem, lady Brabourne a chlapcem, který se k nim na vyjížďku loďkou připojil, zahynuli. K bombovému útoku se přihlásila organizace IRA.

S královnou a Philipem se Penny sblížila poté, co její pětiletá dcera Leonora v roce 1991 podlehla rakovině jater. Právě Philip ji naučil jezdit kočárem a stala se jeho společnicí při pravidelných vyjížďkách.

V roce 2010 Penny manžel opustil a začal nový život s cizí ženou na Bahamách. O čtyři roky později se k Penny ale vrátil a dodnes žijí společně v Broadlands. Královna, stejně jako další členové královské rodiny, neskrývala svůj obdiv za to, jak hraběnka odloučení ustála.

Reklama

Další články

Načítám