Hlavní obsah
Článek

Vévoda ze Sussexu (39) dorazí do Británie na pohřeb svého dědečka, prince Philipa (†99). V sobotu večer to potvrdil Buckinghamský palác. Na rodnou půdu tak vkročí poprvé od doby, co se s manželkou Meghan (42) zřekli rolí v královské rodině.

Podle zdrojů deníku The Mirror už mluvil s otcem Charlesem (75) nebo sestřenicemi Beatrice a Eugenií. „Chce být s rodinou a už podnikl potřebné kroky k cestě,“ sdělil zdroj.

Těhotná vévodkyně se synem Archiem Harryho nedoprovodí, údajně jí lékaři cestu nedoporučují. V rozhovoru s Oprah Winfrey se Meghan s Harrym svěřili, že čekají holčičku. A právě kvůli rozhovoru, v němž Meghan promluvila mimo jiné o myšlenkách na sebevraždu nebo rasismu, se nyní spekuluje, že jsou Harryho vztahy se zbytkem rodiny na bodu mrazu.

Speciálně pak s bratrem Williamem (41), který zatím podle některých zdrojů nedokáže s Harrym ani mluvit. William se jako první veřejně vyjádřil k otázce rasismu v královské rodině. Královna vydala prohlášení, že bude řešit věci s vnukem raději soukromě.

Kontroverzní rozhovor vyšel v době, kdy vévoda z Edinburghu ležel v nemocnici a zotavoval se po operaci srdce. Po 28 dnech se pak vrátil domů do Windsoru, kde v pátek v ranních hodinách zemřel obklopen rodinou.

Královskou rodinu tak spojí smutné události. Královna zahájila osmidenní smutek, na který naváže Philipův pohřeb. Ten se uskuteční příští sobotu v kapli sv. Jiří, vzhledem k pandemickým opatřením se ho ale smí účastnit pouze 30 osob.

Reklama

Další články

Načítám