Hlavní obsah
Článek

Manžel známé britské moderátorky a novinářky Kate Garraway (53) Derek Draper (53) se po víc než roční hospitalizaci s covidem a následnými vážnými zdravotními potížemi vrátil domů. Nemoc mu diagnostikovali loni v březnu, následně musel být napojený na plicní ventilátor a uvedený do umělého spánku. Nemoc zasáhla všechny důležité orgány, kromě plic také srdce, ledviny, játra a slinivku.

Draperův stav i nadále vyžaduje nepřetržitou péči, se kterou bude jeho ženě pomáhat tým profesionálů: zdravotníků, fyzioterapeutů nebo logopedů. Kromě pohybu má muž potíže i s řečí. „Jako bychom nemocnici přestěhovali k nám domů,“ cituje BBC Garraway. „Nemůže se hýbat. Potřebujeme pomoc. A nejde jen o výpomoc, ale o 24hodinovou péči,“ uvedla.

Manželé mají dvě děti. „Když jsme zastavili před domem, viděla jsem za oknem dva malé obličeje, Darcey a Billy nás vyhlíželi. (...) Utíkali nám vstříc, otevřeli dveře a on (manžel) se okamžitě rozplakal,“ popsala dojemný moment při návratu. „Pak jsme se objímali a vzali jsme ho dovnitř. Zcela jistě věděl, že je doma, celou dobu reagoval - jediné, čeho není schopen, je mluvit...“ řekla Garraway.

Lékaři věří, že domácí prostředí a blízkost rodiny Draperovi pomohou v léčbě a budou mít příznivý vliv na jeho psychiku. Draper je podle The Sunu s covidem nejdéle bojujícím Britem.

O Draperově nemoci vznikl dokument Finding Derek.

Reklama

Další články

Načítám