Hlavní obsah
Článek

Kadeřník celebrit Sam McKnight (65) zavzpomínal, jak princezně Dianě (†36) vytvořil ikonický účes, který nosila v posledních letech svého života. Poznali se při focení pro Vogue, kdy se ho lady Diana zeptala, co by jí s vlasy doporučil udělat.

„Všechno bych to shodil a začal úplně od znova,“ podal jí upřímnou odpověď, kterou princezna nakonec ocenila.

„Bylo to v roce 1990 a byl to moc hezký den, fotili jsme pro Vogue a měla na hlavě tiáru. Upravoval jsem jí vlasy, aby vypadaly kratší,“ prozradil na youtubovém kanálu Vogue.

„Bylo to na začátku 90. let, dělal jsem tehdy na foceních a přehlídkách s mnoha dívkami s krátkými vlasy. Postupně jsme přecházeli z nadýchaných účesů, které frčely v 80. letech, k ostřejšímu, androgynnímu, chic stylu.“

„Když jsem jí řekl, že bych všechno shodil, zeptala se mě, proč to neudělám hned teď. Od té doby jsme se nikdy neohlédli.“

A která vzpomínka na princeznu z Walesu je jeho nejoblíbenější? „Pamatuji si, že navštívila továrnu v jedné skotské vesnici, hned vedle bydlela moje maminka. Stála tam s kamarádkami a čekala na Dianu jako mnoho dalších. Princezna mou matku nikdy předtím neviděla, takže myslím, že na ni jedna z jejích přítelkyň zavolala, že je moje matka. Hned věděla, o koho jde, a šla si s nimi popovídat. Takhle pyšný na svou práci jsem nikdy nebyl,“ popsal dojatě.

Kromě Diany spolupracoval Sam například s Kate Moss nebo Lady Gaga, ale také s Emmou Corrin, která zesnulou princeznu ztvárnila ve čtvrté sérii seriálu Koruna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám