Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Plánujete letošní léto? Co takhle prozkoumat východní část Beskyd a navštívit například trojmezí tří států u Hrčavy? Po návratu z výletů si odpočinete v bazénu a zbytek energie můžete třeba využít na bowlingu.

„Cože, do Beskyd?“ podiví se možná někteří vaši méně zcestovalí známí, jejichž povědomí o drsné kráse horských úbočí, rozkvetlých pastvin, neprostupných lesích a dokonale temné noční obloze Beskyd se omezuje na text lidové písně Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide?

Nehledě na to, jaký vztah zaujímáte k povinné součásti osnov hudební výchovy, beskydská příroda vás vezme za srdce. A vaši rodinnou dovolenou promění v dobrodružnou výpravu, na kterou se nezapomíná. Při troše štěstí tu narazíte i na stáda ovcí, spásajících omamně vonící horské byliny a možná i baču s uhrančivě černýma očima.

Hory, lesy, spousta aktivit, vynikající kuchyně i možnost odpočinout si v zázemí moderního wellness centra, to jsou hlavní důvody, pro návštěvu dech beroucí přírody Moravskoslezských Beskyd. A příroda tu skutečně čaruje.

Foto: Hotel pod Kyčmolem
Vířivka v Beskydském Wellness hotelu

Rodinnou výpravu můžete odstartovat třeba výstupem na nejvyšší horu Beskyd – Lysou Horu, tyčící se do výšky 1323 m.n.m. Cestu lemovanou mnoha odpočívadly, zajímavými pomníky i skrytými studánkami bez problémů zvládnou i méně zdatní turisté.

Ti školou povinní tu mohou položit svůj pomalovaný putovní kamínek na legendární kamennou mohylu Ivančena. Celodenní rodinný výlet zpravidla zcela fyzicky vyčerpá rodiče a v dětech zažehne nový zdroj energie. Nebraňte se vesmírným zákonům a doplňte kalorie poctivou českou kuchyní. Dítka si mohou zadovádět třeba na dětském hřišti.

Dáváte-li přednost toulkám panenskou přírodou, kde až na výjimky nepotkáte davy turistů, pak se můžete vydat po některé z turistických tras, začínajících v malebné horské vísce Horní Lomná, jejíž stará lipová alej přímo vybízí k romantickým procházkám. Z nejmalebnějšího údolí Těšínských Beskyd vede několik cest, které vás provedou po beskydských hřebenech.

K oblíbeným cílům rodinných výletů patří výšlap přes Muřinkový vrch (976 m.n.m.) na Velký Polom (1067 m.n.m.). Energii na další výlety můžete načerpat ve stylovém prostředí rodinného pivovaru, jehož součástí jsou i unikátní pivní lázně.

Foto: Hotel pod Kyčmolem
Bazén v Beskydském Wellness hotelu

Velký únik od všech vymožeností moderní civilizace nabízí rodinný pobyt ve Wellness Hotelu Pod Kyčmolem, kde máte takřka vše v ceně. Rodinné pokoje, vnitřní bazén, saunový svět, bowling, dětské hřiště, trampolíny a další překvapení.

Dovolte dětem spatřit úchvatnou přírodu na vlastní oči, zažít skutečnou divočinu a pořídit si perfektní záběr slunce zapadajícího za koruny staletých stromů. V Beskydech, kde dávají vlci dobrou noc.

Další články

Načítám