Hlavní obsah
Článek

Novým ministrem zdravotnictví se stal profesor Petr Arenberger. Dosud zastával funkci ředitele pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, ve které jako lékař působí přes třicet let.

Z oboru je i jeho manželka, Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D., jež je přední českou dermatoložkou, vědkyní a pedagožkou. Od roku 2001 působí na Dermatovenerologické klinice 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Zajímavostí je, že v roce 1989 se zúčastnila soutěže krásy Miss Československo.

„Po úspěchu v pražském kole jsem odjela na finále v Ostravě. V původní porotě tenkrát figurovali samí geniální lidé, jako byl Miloš Kopecký, Rudolf Křesťan, byla to zábava. Já jsem se tehdy hlásila na medicínu a pan Křesťan mi na jevišti řekl: ‚Žádné zaječí úmysly, slečno, je lepší být hezkou doktorkou než chytrou modelkou‘,“ uvedla před lety pro magazín Ona Idnes. A toho se také držela.

Její úspěšná kariéra neušla ani letitému prezidentovi soutěže krásy Miloši Zapletalovi.

„Vím, že se dostala na finále do Ostravy, v jeho úvodu sedělo v první řadě 24 finalistek, mezi nimiž byla i paní Arenbergerová. Vzápětí 12 z nich vstoupilo na jeviště a ty pak absolvovaly finále. Mezi nimi však už nebyla. Nicméně stručně vím o její lékařské kariéře a myslím, že patří k nejúspěšnějším Misskám, byť bude veřejně známější asi až nyní,“ řekl Super.cz Zapletal.

Finále tehdy vyhrála Ivana Christová.

Petr Arenberger byl jmenován v pořadí již čtvrtým ministrem zdravotnictví od loňského března, kdy v Česku vypukla epidemie koronaviru. Vystřídal Jana Blatného, který byl ve funkci od října 2020.

Reklama

Další články

Načítám