Hlavní obsah
Článek

Soutěž krásy Mrs. Srí Lanka skončila skandálem. Po nedělním finálovém vyhlášení vítězky, jíž se stala jednatřicetiletá Pushpika De Silva, si slovo vzala její předchůdkyně a současná Mrs. World Caroline Jurie (28), která jí korunku z hlavy strhla s tím, že dle pravidel nesmí být účastnice rozvedené.

„Je pravidlo, které vylučuje ženy, které již byly vdané a jsou rozvedené. Takže korunka patří druhému místu,“ řekla Jurie. De Silva mezitím pódium opustila.

Organizátoři se ženě následně omluvili a potvrdili, že vítězka je sice s partnerem v odloučení, rozvedená ale není. Korunku jí tedy vrátili. „Být v odloučení a rozvod jsou úplně odlišné věci. Nejsem rozvedená žena,“ napsala později i De Silva na sociální síti.

Tam také uvedla, že po incidentu měla zranění na hlavě a musela na ošetření do nemocnice a že proti „bezpředmětnému a urážlivému“ chování podnikne právní kroky.

Režisér pořadu Chandimal Jayasinghe britské BBC řekl, že organizátoři jsou z chování Jurie zklamaní. „Je ostuda, jak se Caroline Jurie na jevišti zachovala, a organizace Mrs. World už začala s šetřením incidentu.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám