Hlavní obsah
Článek

Moderátorka slovenské televizní stanice Joj a majitelka školky Aneta Parišková (47) loni bojovala s non-Hodgkinovým lymfomem. Zákeřná nemoc ji postihla náhle a moderátorka musela podstoupit drastickou chemoterapii. Léčba zabrala a Parišková se na podzim vrátila na televizní obrazovky. Vyhráno ale ještě nemá. Každé tři měsíce chodí na kontroly, a teprve pokud se nemoc do dvou let nevrátí, měla by nad ní zvítězit.

Velkou podporu má sympatická blondýnka v rodině. Manžel Miro a její tři synové jsou pro ni velkou vzpruhou. Moderátorka teď promluvila o tom, jak se během náročné léčby cítila a jak vlastně na zákeřnou nemoc přišla.

„Nesnesitelně mě svědilo celé tělo. Od hlavy až k patě a neustále. Myslela jsem, že je za tím extrémní stres nebo nějaká alergie. Do krve jsem se škrábala, ale ani tak nic nepomáhalo. Trochu úlevy jsem pociťovala jen ve vaně s teplou vodou. Dokonce jsem ve vaně i spala. Jen mě při tom vždy někdo hlídal, abych se neutopila. Kromě svědění jsem pociťovala tlak na hrudi a v hlavě, pocit škrcení a únavu,“ nechala se v rozhovoru pro web zena.pluska.sk slyšet Parišková, která si myslela, že za vše může stres.

Až když jí naběhla žíla na krku, daly se věci do pohybu. Její tatínek si myslel, že má ucpanou cévu a donutil ji ihned zavolat záchranku. Tím Pariškové zachránil život. Cévy měla sice v pořádku, ale tlačil na ně nádor. Moderátorka si vyslechla diagnózu non-Hodgkinův lymfom a ihned podstoupila léčbu. A to velmi radikální.

„Podstoupila jsem intenzivní a drastickou chemoterapii, byla to jediná šance, jak se vyhnout ozařování hrudníku,“ řekla Parišková s tím, že od začátku věděla, jaké ji čekají nepříjemné nežádoucí účinky.

„To, že přijdu o vlasy, mě trápilo nejméně. Potom přišly problémy se střevy, nehty, extrémním poklesem bílých krvinek, červených krvinek, bolesti kloubů, výrazné hormonální změny, slabost, únava. Ale žiju! To je nejdůležitější,“ líčila dále moderátorka, jež za příčinu onemocnění dodnes považuje stres.

Ještě předtím, než si vyslechla krutou diagnózu, navíc musela kvůli pandemii koronaviru zavřít svou školku. „Nejdříve jsem se psychicky složila, proplakala jsem celé hodiny. A pak, jako již mnohokrát v životě, jsem prostě zaťala zuby, protože mám tři malé syny, o které se musím postarat, mého milovaného manžela Mirka, rodiče, bratra, přátele... Rozhodla jsem se udělat všechno pro to, abych přežila,“ uzavřela svou zpověď odhodlaná Parišková, jež doufá, že se nemoc už nikdy nevrátí.

Reklama

Další články

Načítám