Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 55 let zemřel britský herec Paul Ritter. Příčinou úmrtí byl nádor na mozku. Herec se v poslední době zapsal do povědomí diváků jako inženýr Anatolij Ďatlov v seriálu Černobyl. Zahrál si ale také v bondovce Quantum of Solace či v Harry Potterovi.

„S velkým smutkem oznamujeme, že nás včera v noci opustil Paul Ritter. Zemřel v poklidu doma v blízkosti své manželky Polly a synů Franka a Noaha,“ informoval o úmrtí hercův agent.

„Paul byl úžasně talentovaný herec, který uměl dokonale sehrát neskutečnou škálu rolí na jevišti i televizní obrazovce. Byl velmi inteligentní, laskavý a zábavný, bude nám moc chybět,“ dodal.

Paul Ritter si kromě Černobylu zahrál také v seriálech Vera či Šest v tom. Zazářil také v šesti sériích sitkomu Páteční večeře, kde ztvárnil roli patriarchy Martina Goodmana.

Ritter byl také vynikajícím divadelním hercem. V letech 2005 - 2006 mimo jiné vystupoval v roli Otise Gardinera v divadelní hře Helen Edmunsonové Coram Boy na scéně Královského národního divadla v Londýně. Ve zmíněném seriálu Černobyl výtečně ztvárnil inženýra Anatolije Ďatlova, který byl vykreslen jako strůjce jaderné katastrofy, jenž se snažil svou vinu shazovat na své podřízené.

Reklama

Další články

Načítám