Hlavní obsah
Článek

Přátelům Petry Janů (71) i přes smutek v duších kvůli odchodu zpěvaččina manžela a jejich kamaráda Michala Zelenky (†63) svitla nová naděje. Do této chvíle naprosto zdrcená hvězda českého popu totiž i přes nával emocí dokázala při posledním rozloučení se svým mužem, jenž podlehl rakovině, vykouzlit na tváři i několik úsměvů.

Vypadá to proto, že se se smrtí svého chotě začíná vyrovnávat a časem snad dokáže znovu naplno žít. Obřad probíhal ve dnes od jedenácti hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria a zúčastnilo se ho mnoho osobností z umělecké branže. Nechyběli Marta Kubišová s Milanem Heinem, producent Oldřich Lichtenberg, Petr Janda, František Janeček, Aleš Háma s Jakubem Wehrenbergem, Monika Absolonová či Michal Prokop. Ten bohužel dorazil až po konci obřadu a tak byl poslední, kdo vdově kondoloval.

"Zdálo se mi, že byli velmi semknutá dvojice. Pro Petru je to strašná ztráta, proto jsem ji přišla podpořit," řekla po obřadu Marta Kubišová, která prý ještě nedávno Zelenku potkala. Zdálo se jí, že je z nejhoršího venku. "Jeho odchod byl pro mě překvapením. Ptala jsem se ho, jak se cítí, a říkal, že výborně, že se mu to zlepšilo," vzpomíná zpěvačka. To Josef Laufer byl mrzutý. "Už mě to nebaví. Je to smutné, že v nastaveném čase, který jsem dostal, už chodím vyprovázet na poslední cestu kamarády až příliš často," smutnil Laufer, který se Zelenkou dělal na spoustě pořadů. "Byl to rozumný a pragmatický člověk. Strašně věřil své práci," dodal.

Během samotného rozloučení promluvil hudebník Petr Dvořák, který upozornil, že nebýt Zelenky, nebylo by ani obřího úspěchu Petry Janů. Ta nechala muži na poslední cestu zahrát například nový smuteční hit Půlnoční Václava Neckáře a Kolej Yesterday od opozdilce Prokopa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám