Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První přítelkyně Freddieho Mercuryho (†45) Rose Pearson, která dnes vystupuje pod uměleckým jménem Rose Rose, zavzpomínala na předčasně zesnulého zpěváka a popsala moment, kdy si uvědomila, že byl Freddie gay.

„Byli jsme na výstavě fotografií Eadwearda Muybridge, který fotil nahé muže při wrestlingu. Všimla jsem si, že Freddieho zajímaly fotky víc než jen z uměleckého hlediska. Pak jsme šli do kina na Zamilované ženy, a moje podezření jenom vzrostlo. Po filmu chtěl v kině zůstat a podívat se na něj znovu. To byl vrchol,“ popsala pro Radio Times.

Rose zavzpomínala na vztah s Freddiem.

Rose se vydala na dva týdny do Ruska a po návratu se rozhodla vztah ukončit. Uvědomila si, že pro sebe nejsou stvořeni a že zpěvák zoufale touží po vztahu s mužem, čemuž nemohla přihlížet.

Od té doby s ním nikdy nepromluvila a vyhýbala se jeho vystoupením nebo jakýmkoliv zprávám o něm nebo jeho vztazích. Uvedla také, že Freddie prý rozchod nečekal, ale vzpamatoval se z něj rychle, v té době se už začala formovat kapela Queen.

Vztah netrval ani rok, ukončili ho v roce 1969, než Mercury potkal svou další partnerku Mary Austin. S tou byl ve vztahu necelých 7 let, a dokonce ji požádal o ruku, než definitivně přiznal homosexualitu. S Mary si zůstal blízký až do své smrti v roce 1991.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám