Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Zahrada se po zimě konečně probouzí, a tak je nejvyšší čas myslet na její zvelebení. Možností máte spoustu. Pokud hledáte řešení, které bude výborně vypadat spoustu let, sáhněte po betonu. Uvidíte, že na vaší zahradě dokáže divy!

I když to možná zní nezvykle, právě beton se na zahradu výborně hodí. Konkrétně betonová dlažba a další zahradní prvky. Podívejte se, co s nimi dokážete.

Vytvoříte dokonalou terasu

Jakmile je trochu hezky, terasa se stává centrem našeho života na zahradě. Právě na ni vodíme návštěvy nebo si pohovíme s kávou či sklenkou vína. Tak proč neodstartovat jaro právě zdokonalením terasy?

Základem je terasová dlažba. Svou barvou, vzorem i rozměry dokáže zdůraznit charakter zahrady i vašeho domu a dodat danému prostoru vzdušnost.

Foto: Best
Základem každé terasy je elegantní dlažba. Jako například BEST – TERASOVÁ RAVERTINO.

Sestavíte stylové zahradní cesty

Své místo má na zahradě také zatravňovací dlažba. Umožňuje prorůstání zeleně, a proto působí přirozeně. Také u ní máte na výběr z řady tvarů a barev. Je tak jen na vás, jestli sáhnete po imitaci kamene nebo po čistém moderním vzhledu, který podtrhne charakter domu i zahrady.

Foto: Best
Moderní zatravňovací dlažba působí velice elegantně. Dokládá to BEST - AKVALINES.

Vybudujete stylové zápraží

K domu a zejména k venkovské chalupě patří také stylové zápraží. I u něj je beton stále v kurzu. Stačí jen zapomenout na jednolitý betonový koberec a sáhnout po zámkové a zahradní dlažbě. Můžete si přitom vybrat mezi moderním vzhledem nebo stylovým ostařeným povrchem, který je ideální k tradičním chalupám.

Foto: Best
Betonová dlažba dokáže vykouzlit i dokonalé zápraží, což dokazuje BEST - ARCHIA.

Postavte třeba zeď… nebo plot

Žádná zahrada se neobejde bez plotu. Jenže pletivo není zrovna elegantním řešením a dřevěné oplocení často vydrží jen pár let. Proto jsou tu betonové ploty. Nejen, že si vyberete z řady vzhledů, ale zkombinujete je i s dalšími materiály. Třeba se zmíněným dřevem.

Anebo můžete z betonových tvarovek vytvořit třeba originální stupňovité záhony.

Je jen na vás, jak beton na zahradě využijete. Možností je spousta.

Foto: Best
Z betonových prvků vytvoříte i elegantní plot a stylové záhonky. Například s pomocí BEST - LARGO.

Další články

Načítám