Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Postavu detektiva Hercula Poirota ve stejnojmenném seriálu na motivy knižní předlohy Agathy Christie hrál 25 let. David Suchet (74) nyní přiznal, že poslední natáčecí den v roce 2013 byl jedním z nejtěžších v jeho životě.

„Nejsmutnější den pro mě jako herce byl den, kdy jsme točili Poirotovu smrt. Chybí mi v mém životě, protože jsem přišel o nejlepšího přítele,“ uvedl pro Radio Times.

Rozloučení s jeho milovanou postavou bylo pro Sucheta tak bolestivé, že si sám vyžádal, aby to nebyla úplně poslední scéna, kterou natočí.

Herci udělalo radost, že v průběhu pandemie sledovanost seriálu opět stoupla. „Jsem zavalený maily od fanoušků, kteří už stihli zhlédnout všechny série dvakrát. Jsem poctěn,“ přiznal.

Sám se během lockdownu k seriálu nevrátil, ale jeho manželka na něj nedá dopustit. Suchet se odmítá dívat sám na sebe, stejně jako nikdy neviděl film Vražda v Orient expresu (2017), kde vyšetřovatele ztvárnil Kenneth Branagh. Prý se bojí, jaký by na jeho výkon a zpracování měl názor.

Sucheta oslovili, aby hrál Poirota, v 80. letech. Učinila tak sama dcera a dědička Agathy Christie Rosalind. Zaujal ji v roli Sigmunda Freuda v televizní minisérii Freud.

A role zavalitého vyšetřovatele s podivným knírkem mu vynesla zástupy fanynek. "Řekl bych, že více než polovinu mé fanouškovské základny tvořily ženy. Soudě podle dopisů, tweetů a těch, co na mě čekaly na schodech před studiem. Myslím, že Poirot přitahoval ženy, nikdy jsem nepochopil proč. Nejspíš si cenily toho, jak s ženami jednal,“ uvedl v minulosti pro Telegraph.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám