Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letošní sezóna udílení cen je dost nezvyklá. Všechna módní pravidla kvůli pandemii proletěla komínem.

Procházka po rudém koberci na Zlatých glóbech, Grammy, či Cenách kritiků si zaslouží elegantní róby vysoké krejčoviny u dam a klasické smokingy u pánů. Letošní pandemická situace, kdy si ocenění většinou přebírají ceny virtuálně v pohodlí svého domova, nahrává spíše teplákovkám a pyžamům.

Samozřejmě byli tací, kteří to nepodcenili. Světlými výjimkami byly například Jurnee Smallet v kompletu Louis Vuitton na Choice Awards, Gal Gadot ve sněhobílém modelu Givenchy, Anya Taylor-Joy v úchvatné smaragdové róbě Dior na 78. udílení Zlatých glóbů nebo Jhené Aiko v modelu Monsoori na Grammy. Ono se to vlastně dá docela pochopit. Proč se kvůli pětiminutovému záběru otravovat s výběrem outfitu několik týdnů a zapojovat do toho armádu profesí čítající stylisty, vizážisty či kadeřníky.

Blížící se předávání Oscarů, ke kterému dojde 21. dubna, a které je vnímáno v Americe téměř jako národní svátek, by ale tuhle pyžamovou party mělo ukončit. Zatím není úplně jasné, jestli bude probíhat před místy konání železničního nádraží Union Station a divadlem Dolby v Los Angeles klasická procházka po rudém koberci.

Tento týden ale zaslali organizátoři nominovaným oficiální e-mail s instrukcemi. Kromě toho, že jim nastínili nastavená opatření proti šíření nemoci covid-19 a v případě osobní účasti nutnost absolvování povinných testů, popsal oficiální dress code akce. Ten doporučuje zúčastněným projevit ve svém vzhledu kombinaci inspirace a touhy. To by v překladu mělo znamenat návrat k oblekům a večerním róbám.

Odpočívejte tedy v pokoji, tepláky a pyžama.

Reklama

Další články

Načítám