Hlavní obsah
Článek

Uběhly dva roky, co do hudebního nebe odešel Daniel Nekonečný (†52). Milovník života, tance, barev a žen, který se rád tituloval jako milovník rozkoší, byl nalezen mrtvý ve svém domě v Řeporyjích na den přesně před dvěma lety. Oficiálně prý ale zemřel 23. března.

Ani po tak dlouhé době od zpěvákova úmrtí ale není rozhodnuto, co se bude dít s jednou polovinou ostatků. Jednu část popela uložila Danielova sestra Lenka do rodinné hrobky v Boskovicích. Nekonečný tak částečně odpočívá s maminkou, tatínkem a bratrem. Druhou polovinu má stále umělcova expartnerka Zuzana Kardová, která se stará o jeho odkaz. „Ačkoliv jsem s ním před smrtí už nežila, tak se rány nezahojí nikdy, máme to s dcerou stejně. Když jsme byli poprvé v Thajsku, byli jsme tam spolu čtyřikrát, tak jsem řekla Danovi, ať mě tam jednou s dcerou rozpráší. Tak jsem to chtěla tedy původně udělat i s jeho půlkou popela já,“ svěřila se Super.cz paní Zuzana.

Kardová zvažuje, že by popel uložila do hrobu, který se nachází hned vedle místa posledního odpočinku Evy Pilarové (†80) na pražských Malvazinkách. Jen pár metrů odtud se také nachází hrob Karla Gotta (†80). To konzultovala také s vdovcem po zpěvačce Janem Kolomazníkem. „Teď se ale špatně cestuje a čím déle jsem chodila s Honzou za Evinkou na Malvazinky, tím více jsem přemýšlela, že Dana uložím tam. Navíc osud určil, že je vedle Evičky volné místo.“

Pilarovou a Nekonečného pojilo mnohaleté přátelství, navíc spolu často vystupovali. „Eva by určitě souhlasila, myslím že se měli rádi. Často jsme se navštěvovali, mají spolu asi šest duetů,“ uvedla Kardová a jedním dechem dodala: „Když měl Dan 4. 4. 2019 pohřeb, tak na tom Evička nebyla moc dobře s chůzí, a přesto se na jeho pohřeb dostavila. I to mě utvrdilo v tom, že by s tím souhlasila.“ Zuzana Kardová by byla ráda, kdyby došlo k uložení do hrobu do 29. 6., kdy by zpěvák oslavil 55. narozeniny.

Reklama

Další články

Načítám