Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Leyna Bloom je první transgender modelkou tmavé pleti, která se objeví ve výročním plavkovém vydání slavného magazínu Sports Illustrated.

„To, že se stala první trans ženou tmavé pleti v našem vydání, je výsledkem jejího celoživotního odhodlání si razit vlastní cestu k přijetí, lásce a změně. Reprezentuje právo každého člověka se mít rád a být tím, kým být chce,“ stojí v prohlášení magazínu.

„Tento okamžik předčil mé nejdivočejší sny. Zastupuji všechny komunity, v nichž jsem vyrůstala, a také všechny ty, které buduji,“ uvedla modelka, která focení pro SI považuje za „neuvěřitelný pocit a úspěch“.

První transgender modelkou plavkového vydání SI byla loni Brazilka Valentina Sampaio.

Mezi milníky plavkového vydání patří také rok 1997, kdy obálka poprvé patřila Afroameričance - Tyře Banks (pózovala už rok předtím, ale ne sama, fotila s Valeriou Mazza) či rok 2016, kdy z titulní strany shlížela první plus size modelka. Nebyl jí nikdo jiný než Ashley Graham.

Reklama

Další články

Načítám