Hlavní obsah
Článek

Manželé, kteří spolu vydrželi téměř padesát let a společně vychovali čtyři dcery, mají zatím štěstí, že se jim koronavirová nákaza vyhnula. Petr Kostka již prodělal obě dávky očkování a Carmen Mayerová (76) má za sebou první.

„Na začátku pandemie, loni v březnu, jsme dodržovali odstup. Až během léta jsme se scházeli vždy v menším počtu, než jak je u nás zvykem, na zahradách našich dcer,“ řekla Super.cz herečka, která je šťastná, že nemoc dosud míjí i celou velkou rodinu.

„Ke koronavirové situaci přistupuji s odpovědností a respektem. I když musím přiznat, že dodržovat některá nařízení, která mi připomínají pohádku „u nás v Kocourkově“, je pro mě velmi těžké. Ale dodržuji!“

Zároveň se Super.cz svěřila s vlastní zkušeností ohledně očkování. Měla obavu, že se sama nezvládne zaregistrovat. Při preventivní prohlídce jí dala praktická lékařka kontakt na Středisko sociálních služeb Prahy 1, a když od března nastala možnost očkovat 70+, obrátila se na ně a za 12 dní jí byla v Nemocnici Na Františku aplikována vakcína AstraZeneca.

„Vše proběhlo v klidu a příjemně, reakci jsem neměla žádnou. To je dobré zdůraznit, vzhledem k současné panice kolem vakcíny této firmy, a očkování vůbec.“

Když nás zajímalo, co paní Mayerové v poslední době dělá radost, těžko hledala odpověď. „Spíš vám řeknu, co mě trápí. Starost si dělám o lidstvo jako takové. O celou civilizaci. Obávám se, že přes všechen geniální pokrok jsme vlastně na planetě škodná.“

Její manžel Petr Kostka (82) perlí v Kukačkách, úspěšném seriálu o záměně dětí v porodnici. Chtěli jsme vědět, nejen jak se mu daří, ale i kde čerpal pro roli nerudného, špatně pohyblivého pradědečka aspergerem postiženého Jakuba.

„Již nějakou dobu rozhovory neposkytuji. Nevím, kdy mě to přejde, ale drahnou dobu je příčinou má naprostá vnitřní nevole něco vyprávět, šířit své domněnky či postřehy. Nenalézám v sobě ani to sebemenší nutkání něco někomu sdělovat. A pokud jde o Kukačky, nekončí. Ještě bude poslední díl. I já jsem na ně zvědavý," řekl nám pan Kostka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám