Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Cathy Cox z australského Perthu našla v rohu své koupelny opravdový dáreček. Pavouka z čeledi maloočkovitých, v angličtině huntsman, který není zrovna drobeček.

„Věřím, že mám ve sprše krásného huntsmana, je v bezpečí, ale mám ho přemístit?“ obrátila se pro radu na sociální sítě, kde sdílela fotografie pavouka.

„Doporučil bych nějaké bezpečnější místo, nedovedu si představit nic horšího, než že vám kvůli vlhkosti spadne na hlavu, až se budete sprchovat,“ navrhl jeden z komentujících.

„Vypadá, že je velký jako basketbalový míč. Nesahal bych na něj. Zabral vám sprchu, teď se musíte sprchovat venku,“ žertoval jiný.

Cathy dále doplnila příspěvek o fotografii z dálky s tím, že jeho tělo bez nohou měří zhruba 4,5 cm. Není to tedy takový obr, jak se zdá na přiblížených fotografiích.

Nepatří mezi jedovaté pavouky a při střetu s člověkem většinou vezmou roha. Jejich výskyt v Austrálii ovšem není ojedinělý, nedávno se podobným „přírůstkem“ pochlubila i Brooke Thorpe z Kalgoorlie, která našla samici s vajíčky v hračce svého syna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám