Hlavní obsah
Článek

Po nedělním odvysílání očekávaného rozhovoru vévody (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu s Oprah Winfrey se zrak celého světa upřel k Buckinghamskému paláci, zda se především ke slovům Meghan vyjádří. Rezonují především dvě témata: sebevražedné myšlenky, jimž vévodkyně čelila, a údajné obavy o to, jakou barvu kůže bude mít tehdy ještě nenarozený Archie.

Britská média začala psát o nejhorší krizi královské rodiny za posledních 85 let a ptát se, kdo je „královský rasista“. Harry a Meghan nikoho nejmenovali.

Krátce po odvysílání interview vydal Buckingam prohlášení, v němž královna Alžběta II. projevila lítost nad tím, jakou výzvou byly pro Harryho a Meghan poslední roky, dále znepokojení nad rasovou otázkou, ale také uvedla, že „některé vzpomínky se mohou rozcházet“ a že se s nimi rodina vypořádá soukromě.

Co se dělo za zdmi paláce, můžeme jen spekulovat. Zdroje zahraničních médií hovoří o „šoku“. „Byly tam skutečně velmi smíšené emoce a hluboký zármutek a šok,“ cituje magazín People svůj zdroj.

V úterý se pak objevila zpráva, že princ Harry byl o víkendu v kontaktu s bratrem Williamem.

„Podle mých informací však jejich konverzace nebyla produktivní. Ale jsou rádi, že ji alespoň zahájili,“ uvedla v pořadu This Morning stanice CBS (tatáž odvysílala zmíněné interview) moderátorka Gayle King.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám