Hlavní obsah
Článek

Romana Tomeše (36) známe jako herce i muzikálového zpěváka. V seriálu Slunečná, kde hraje dobráka Tonyho, se objeví i jeho dvojvaječné dvojče Jakub.

„Přiznám se, že seriál nesleduji, a když zavolali, tak jsem byl překvapený, ale jen částečně. Roman mi totiž říkal, že domlouval s produkcí to, že by mi něco malého nabídnout mohli,“ svěřil mladší ze sourozenců. Dostal roli bezdomovce.

„S maminkou jsme tak už v létě posílali do Slunečné životopis s aktuálními fotografiemi. V prosinci už jsem stál na place a jen mě možná trochu mrzí, že jsem se na natáčení nepotkal s bráchou,“ říká.

O pět minut starší Roman přiznává, že to celé byla práce lidí, kteří zajišťují casting do seriálu.

„Veronika Duchková se dozvěděla, že moje maminka hraje ochotnické divadlo, tak mi říkala, ať se jí ozve. A mě napadlo, že bych mohl poslat i životopis Kuby, který vystudoval Vyšší odbornou školu herectví. Vede divadlo v Uhříněvsi, dělá různé workshopy, má herecké kroužky pro děti. Nakonec to dopadlo tak, že mamku neobsadili, ale Jakub dostal tuhle roli,“ usmívá se Roman.

Jakub si tak zahrál menší roli bezdomovce a tomu přizpůsobil i svůj vzhled. „Posílal jsem jim svoji aktuální fotografii a byli nadšení. Vousy už jsem měl opravdu dlouhé, ale říkali mi, že si je mám ještě nechat narůst, a rozhodně nestříhat. Poslechl jsem, ale po natáčení jsem zase udělal střih. Vždy tak po měsíci je shazuji dolů,“ usmívá se mladší Tomeš, který se herectví věnuje především v Divadle U22, kde za příznivé situace pořádá různé workshopy a věnuje se i produkci.

Jakub Tomeš zkusil své štěstí v domovském divadle svého bratra, v Divadle Kalich, kde úspěšně prošel druhým kolem castingů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám