Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Seriál Gilmorova děvčata, jehož hlavními hrdinkami jsou svobodná matka Lorelai s dcerou Rory, se už jednadvacet let těší mimořádné divácké přízni. Fanoušci milují vtipné a trefné dialogy a zábavný děj protkaný popkulturními odkazy. V hlavních rolích obyvatel městečka Stars Hollow se představili Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), Scott Patterson (Luke), Melissa McCarthy (Sookie), Liza Weil (Paris) či Sean Gunn (Kirk).

Lauren Graham a Scott Patterson kvůli seriálu sekli s kouřením

Fanoušci vědí, že Lorelai mluví, jak když bičem mrská, a její blízcí jí zdatně sekundují. Jinými slovy si mezi sebou herci měnili repliky rychlostí blesku. A právě to byl dle Pattersona důvod, proč s kolegyní sekli s kouřením - aby byli schopni tempo udržet, tedy zřejmě aby to udýchali.

Melissa McCarthy nebyla první volbou pro roli šéfkuchařky Sookie

Vzpomínáte si na ráznou harfistku Drellu z hotelu U Vážky a stylistku Emily Gilmorové Miss Celine? Hrála je Alex Borstein, která také v roce 2013 webu BuzzFeed svěřila, že právě ona byla první volbou autorky seriálu Amy Sherman-Palladino pro roli šéfkuchařky Sookie. Nicméně tehdy měla kontrakt na jiný seriál, který jí nedovolal dělat oba projekty. Volba tak padla na Melissu McCarthy.

Sean Gunn nebyl jen Kirk

Pozorní diváci seriálu si jistě všimli, že než se z Kirka stala jedna z hlavních postav seriálu, objevil se ve dvou jiných rolích. Hned ve druhém díle první série ztvárnil technika přes internet Micka a ve třetím díle se objevil jako poslíček s dodávkou labutí. Až poté herec zakotvil v roli městského podivína.

Postavu Paris dopsali speciálně pro Lizu Weil

Jako ráznou Paris ji fanoušci milují, Liza Weil se přitom ucházela o roli Rory. Tu sice nedostala, autorce se ale líbila natolik, že jí zavolala a řekla, že jí dopíše jinou postavu. Dobře udělala, báječně ironickou premiantku Liza zahrála fantasticky.

Jackson nebyl zamýšlený jako dlouhodobá postava

Představitel zelináře a později manžela Sookie Jackson Douglas svěřil, že o roli se ucházel spolu s manželkou, jíž nebyl nikdo jiný než zmíněná Alex Borstein (v roce 2017 se rozešli). Jeho postava měla být jen dočasná, autorce se ale zalíbila chemie, která mezi ním a Melissou McCarthy panovala, a tak Jackson ve Stars Hollow zůstal.

Přítel Lane Gilmorky opustil kvůli O.C.

Herce Adama Brodyho fanoušci znají především jako Setha ze seriálu O.C. Právě ten byl důvodem jeho konce v Gilmorových děvčatech, kde hrál přítele Lane Davea. Scenáristé ho nechali odjet na univerzitu do Kalifornie.

Postava Jesse měla jasný účel

Kdo neměl slabost pro „bad boye“ Jesse, Lukova synovce, který se zčistajasna objevil ve Stars Hollow a pěkně zamíchal dějem... A přesně to byl účel postavy - posunout romantickou linku Lorelai a Luka na druhou kolej. Sherman-Palladino uvedla, že hledala „překážky, které by jim skutečně stály v cestě“. A tak vznikla linka kolem Jesse.

Páteční večeře

Také se vám při scénách z pravidelných pátečních večeří Gilmorových sbíhaly sliny? Příště už možná nebudou. Ačkoli seriálová hostitelka Emily (Kelly Bishop) vždy dbala na vybrané pochoutky, Graham uvedla, že jídlo, které měli herci na talíři, většinou moc dobré nebylo. Přesto prý šlo o její nejoblíbenější scény.

Reklama

Další články

Načítám