Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když se Kateřina Macháčková na televizi nedívá, z dřívějška zaregistrovala, že v zahraničních seriálech nedopadly herecké výměny u stejné role dobře. Přesto v seriálu Sestřičky přebrala postavu maminky doktora Matyho (David Gránský (32)) po Lence Termerové, která se v pandemii do dalšího natáčení nechtěla pouštět.

„Vzala jsem tu roli ráda, není velká, ale těšila jsem se, že přijdu na jiné myšlenky, a také mezi kolegy,“ řekla Super.cz Macháčková, která prožila 45 let v angažmá pražského Divadla pod Palmovkou, kde před koronou účinkovala v inscenaci Králova řeč.

Z toho, co se kolem nás děje, se nehroutí, ale má respekt. „Při krizových situacích ožívám, jako bych byla ve svém živlu,“ tvrdila nám s úsměvem, který jí na tváři často vyloudí situace nahrávající černému sarkastickému humoru, ten miluje.

Radost jí dělají i dvě děti. „Nějak nám stárnou, Petrovi táhne na padesát,“ okomentovala věk svého syna Petra Svojtky ml., divadelního režiséra. Měla ho s hercem Petrem Svojtkou, jenž v roce 1982 tragicky zemřel v pouhých 35 letech.

V druhém manželství s Ivanem Zmatlíkem, režisérem, jehož maminkou byla Helena Zmatlíková (†81), známá malířka a ilustrátorka, se narodila dcera Helena (40). Ta s otcem nyní pracuje v jeho vydavatelství. Herečka je čtyřnásobnou babičkou, nejmladšímu vnoučeti jsou čtyři a nejstarší vnučce 10 let. Když to jde, ráda se s nimi vídá, především venku na procházce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám