Hlavní obsah
Článek

Ještě před dvěma roky vyprávěla, že Vánoce ani pohádky a vánoční komedie s nimi spojené moc nemusí. „V televizi mám radši politické diskuze, ale ty 24. prosince nevysílají, takže si najdeme jiný program,” řekla nám tehdy režisérka Irena Pavlásková. Vypadá to, že svoje pocity přehodnotila, protože právě natáčí vánoční komedii plnou českých hereckých es.

Hlavní roli ztvárňuje již v šestém režisérčině snímku Karel Roden (61), který se zde objeví v nové, zajímavé poloze. Jeho matku, slavnou herečku, hraje Jiřina Bohdalová (92). Po letech film spojí i komediální dvojici Oldřich Kaiser – Jiří Lábus. V dalších hlavních rolích zazáří Jana Plodková (42), Hynek Čermák, Jaroslav Plesl, Anna Fialová, Vladimír Polívka (34), Sara Sandeva (26), Jan Nedbal, Máša Málková, Václav Neužil, Jitka Sedláčková nebo Pavel Kříž.

Jde o komedii odehrávající se během Štědrého dne s názvem Vánoční příběh, v níž několik hrdinů prožije opravdu nevšední a nezapomenutelné Vánoce. Snímek bude plný nečekaných situací a emocí, dojemných chvil a zábavy.

„Nebude žádná přesládlá limonáda, i když všechno dospěje ke šťastnému konci,“ vysvětlila Irena Pavlásková. „Práce na scénáři trvala víc než rok a půl a přizvali jsme k ní kolegy Rudolfa Merknera a Marka Matouška,“ popsala režisérka. Ostatně Merknerova manželka herečka Jana Bernášková byla první, kdo nám prozradil, že už se točí. "Je to strašně hezká komedie. Já budu hrát Lauru, galeristku, a jsem partnerka Karla Rodena, se kterým jsem ještě nepracovala," řekla Super.cz.

Podle vlastních slov se poprvé po třiceti letech postaví před kameru v komediální poloze legendární duo Jiří Lábus a Oldřich Kaiser. Jejich postavy se na Štědrý den potkají zcela náhodou a prožijí – zpočátku nedobrovolně – neuvěřitelnou vánoční jízdu.

Karla Rodena coby barvitou postavu poněkud prostořekého politika čeká den plný „pravdy“, a Jiřinu Bohdalovou, šaramantní herečku, příjezd jejího francouzského přítele. Zajímavé až bizarní situace prožijí i další hrdinové.

Snímek Vánoční Příběh vzniká v Praze, ale část se natáčela také například v Jizerských horách. „Mezi všemi těmi vánočními filmy to bude takové osvěžení. Film, který popisuje vánoční čas víc tak, jak opravdu probíhá, než jak si ho představujeme,“ svěřil představitel mladého lékaře Vladimír Polívka.

„Práce s paní režisérkou je skvělá. Je vstřícná k dialogu nad postavou, k různým úpravám, baví ji ty detaily, o kterých my si myslíme, že nebudou vidět, ale ve výsledku dávají smysl a mají svůj význam. Já se tak učím, pozoruju ji, jak si stojí za svým názorem, a to je mi moc sympatické,“ řekl Jaroslav Plesl.

Snímek Vánoční Příběh by měl být dotočen v dubnu. Premiéra je prozatím naplánována na 18. listopadu 2021.

Reklama

Další články

Načítám