Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Seriál M*A*S*H bezesporu patří k legendám televizní tvorby. Komediální seriál z prostředí vojenské nemocnice uprostřed války v Koreji nechal diváky nahlédnout do života sester, lékařů a vojáků.

M*A*S*H se vysílal od 17. září 1972 až do 28. února 1983, ale je neustále reprízován. Diváci si jistě pamatují i na postavu kapitána B. J. Hunnicutta. Toho ztvárnil herec Mike Farrell, jemuž je dnes už 82 let.

B.J. ve čtvrté sérii nahradil postavu Trappera Johna, je parťákem populárního Hawkeyeho (Alan Alda) a milovníkem kanadských žertíků, který nemá rád vojenskou disciplínu. Jeho představitel Mike Farrell se i po osmdesátce nadále aktivně věnuje herectví.

Naposledy si zahrál soudce v americkém seriálu Námořní vyšetřovací služba. V seriálu M*A*S*H nejen hrál, ale pět dílů i režíroval a u čtyř byl spoluscenáristou. Za roli B. J. byl roku 1980 nominován na cenu Emmy. Samotný seriál získal dokonce 14 cen Emmy a jeho poslední díl v USA sledovalo 125 miliónů diváků.

Po úspěchu M*A*S*H se Farrellovi otevřely dveře i do dalších seriálů – objevil se například v televizních počinech To je vražda, napsala, Matlock, Providence, Zoufalé manželky, či Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti.

Kromě herectví se Farrell aktivně věnuje také politickému aktivismu, zejména boji proti trestu smrti. Sympatický herec je podruhé ženatý. Jeho první manželkou byla od roku 1963 kolegyně ze seriálu M*A*S*H Judy Hayden (hrála zdravotní sestru). Společně mají dvě děti. Po rozpadu manželství v roce 1983 se Farrell roku 1984 oženil s bývalou dětskou hereckou hvězdou Shelley Fabares.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám