Hlavní obsah
Článek

Modelka Veronika Kašáková (34) prožívá velmi těžké chvíle. Jejímu chlapečkovi, kterého porodila 16. února, lékaři diagnostikovali vážné onemocnění metabolismu, nemoc jménem fenylketonurie. Veronika zprávu zveřejnila na sociální síti.

"Je to několik týdnů, kdy se nám zhroutil celý náš svět. Obrovské štěstí z narození našeho zdravého chlapečka vystřídal největší strach, hnusný, odporný strach. Strach o naše dítě. Ten telefonát z Vinohradské nemocnice mi bude v uších znít navždy," uvedla Kašáková.

Matyášek má vzácnou metabolickou vadu, která vyžaduje přísnou celoživotní dietu. Pacienti s touto nemocí nemohou jíst téměř žádné bílkoviny. Fenylketonurii nelze vyléčit.

"Já a jeho tatínek jsme takzvaní zdraví přenašeči tohoto onemocnění. Což jsme netušili a naším spojením vznikla 25% pravděpodobnost, že se u našeho dítěte nemoc projeví. Bohužel se projevila," napsala Veronika. Otevřeně také svěřila, že skončila v péči psychologů.

"Poslední dny mám v mlze a dlouho jsem doufala, že se z té noční můry probudím. Díky bohu mé vlastní obviňování a otázka proč zrovna on, střídá pomalu, ale jistě přijmutí a nabírání síly. Bojím se, rouhám se, propadám panice a taky brečím hodiny v kuse, přesto ale cítím tu největší sílu světa, kterou v sobě mám. Vím, že spolu dokážeme hnout vesmírnými silami," dodala Veronika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám