Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ačkoliv je, obzvlášť v těchto dnech, nejvíce slyšet o britské královské rodině, i další země mají své princezny a prince. Možná se jim nevěnuje tolik pozornosti, ale mladé dámy z evropských královských rodin mezitím rostou do krásy.

Leonor, kněžna asturská (15)

Španělská princezna, celým jménem Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz je starší dcerou krále Filipa VI. Španělského a královny manželky Letizie. Je také dědičkou španělského trůnu a už nyní královou pravou rukou. Ve svém věku mluví pěti jazyky a svůj první projev přednesla ve čtyřech z nich ve věku 13 let.

Elisabeth Belgická (19)

Princezna Elisabeth Belgická, vévodkyně brabantská je nejstarší dítě krále Filipa Belgického a jeho manželky královny Mathilde. I ona je následnicí trůnu, a až na něj usedne, stane se z ní první královna Belgie v historii. A svou roli bere velmi vážně. Kromě jiného se na ni připravovala studiem na Královské vojenské akademii, kde studoval také její otec.

Catharina-Amalia Nizozemská (17)

Catharina-Amalia Nizozemská, princezna oranžská je nejstarší dcera nizozemského krále Viléma-Alexandra a jeho manželky Máximy. Amalia usedne na trůn po svém otci, do 18 let se však nemusí příliš angažovat v královských záležitostech. Rodiče se ji do té doby snaží držet co nejméně na očích. Amalia byla prý na škole šikanovaná, loni ji španělský magazín označil jako plus-size, za což sklidili ostrou kritiku.

Ingrid Alexandra Norská (17)

Princezna Ingrid Alexandra Norská se narodila jako prvorozené dítě norského korunního prince Haakona a jeho ženy Mette-Marit. Je vnučkou krále Haralda V. a královny Sonji. Je tak druhou v řadě s nárokem na nizozemský trůn. Ingrid se věnuje mnoha sportům a loni vyhrála zlatou medaili na Norském mistrovství juniorů v surfování. Až usedne na trůn, stane se první norskou panovnicí od dob královny Markéty, která vládla v letech 1388–1412.

Estelle Švédská (9)

Princezna Estelle Švédská, vévodkyně z Östergötlandu je první ze dvou dětí švédské korunní princezny Viktorie a jejího manžela Daniela. První povinnost jako královská si odbyla už jako dvouletá, kdy slavnostně otevřela pěší stezku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám