Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hitmaker Michal David (63) plánuje v Divadle Broadway online koncert pro své fanoušky. Zpěváka ale zaskočily reakce některých lidí na cenu za vstupenku, a to 690 korun. Zpěvák výši částky vysvětlil zvýšenými náklady na vystoupení s tím, že z ní vydělá naprosté minimum. A část navíc hodlá věnovat na charitativní účely.

„Jsem velice zaskočen a přiznám se, i nemile překvapen vašimi reakcemi na připravovaný stream on-line koncertu, částka 690 korun bude sloužit pro pokrytí velmi drahé a náročné techniky pro samotný přenos, přenosové vozy, realizace světelné aparatury, veškeré potřebné další techniky, honoráře techniků a kapely, pronájmu divadla a jeho technického personálu. Ani tento on-line koncert pro mě nebude ziskový. A pokud nějaký zisk bude, tak chci část věnovat na charitu potřebným,“ prohlásil Michal David.

Zpěvák se snažil fanouškům vysvětlit, že jeho částka je vzhledem k nákladům ještě přijatelná.

„Jen pro vaši představu, Leoš Mareš (47) již odvysílal tři takové streamované on-line přenosy a jeho přístupový kód/vstupenka stála 1000 Kč. Kapela Kryštof také připravuje podobný typ koncertu a jejich cena bude určitě také vyšší. Nechtěl jsem tak vysokou cenu, proto jsem navrhl 690 Kč, což je spodní hranice nákladů, za které se dá takový koncert zrealizovat a odvysílat,“ vysvětloval.

Navíc nikoho nenutí si vstupenky kupovat. „Je to jen věc nabídky a poptávky. Chtěl jsem v této nelehké době udělat něco pro vás - moje fanoušky. Spousta z vás mi naopak psalo, abych nějaký takový koncert udělal a že si jej rádi zaplatí. Ale jak vidím, tak je to asi špatně,“ kroutil hlavou známý hitmaker.

Ten také upozornil, že loni často vystupoval bez nároku na honorář.

„Zdarma jsem objel a navštívil asi 20 domovů pro seniory, kde jsem měl vždy 40minutové vystoupení a autogramiádu. Odvysílal jsem zdarma 2 on-line recitály z mého studia. S kapelou Kvatro jsme odehráli loni v září celkem 8 „open air koncertů“, které byly limitovány účastí do tisícovky diváků. Vstupné na tyto koncerty pokrylo pouze náklady na techniku, dopravu a honoráře kapely a další věci jako např. security, zdravotní služba, hasiči, pronájem areálů atd. Já jsem zpíval opět bez nároku na honorář, abych zajistil aspoň nějaký výdělek mé kapele a také, abych uspokojil vás – moje milé fanoušky – udělal vám radost a vyjádřil vám vděk za to, že jste,“ uzavřel Michal David.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám