Hlavní obsah
Článek

Jeho skutečné jméno znělo Coy Luther Perry III., ale všichni ho znali pod uměleckým jménem Luke Perry (†52). Jsou to přesně dva roky, co v nemocnici, obklopen rodinou, podlehl následkům mrtvice.

Prošel více než 200 castingy, než dostal svou první roli. Objevil se v několika seriálech pro teenagery, než mu přistála role Dylana McKaye v Beverly Hills 90210. Tehdy pracoval jako dělník. Pokládal asfalt na parkovištích.

Tvůrci postavu Dylana v seriálu nechtěli, ale producent Aaron Spelling z ní byl nadšen a trval na tom, že Dylan zůstane. Postavu představili v epizodě, kterou odvysílali 11. října 1990, na Lukovy 24. narozeniny. Byl třetím nejstarším z hlavních herců.

Celý život ho srovnávali s Jamesem Deanem, nejspíš kvůli vzhledu, přestože si povahově snad nemohli být méně podobní. S Jasonem Priestleym (Brandon) uzavřeli dohodu, že jim sláva nikdy nestoupne do hlavy.

To by pro jednoho mohl být oříšek, vzhledem k tomu, že fanynky omdlévaly, když herce spatřily. Při akci pro fanoušky pořádané v obchodě s oděvy začal dav rozbíjet sklo, povalovat figuríny a hrnul se dovnitř. Perry se musel skrýt v bedně s oblečením, aby ho z obchodu bezpečně dostali.

Nesnášel nálepku idola a nelíbilo se mu ani to, že nemá žádné soukromí. S herci z Beverly Hills si však zůstal blízký po zbytek života. A nejen s nimi, ale také s dalšími členy tvůrčího týmu.

Se Shannon Doherty (Brenda), svou seriálovou láskou, byl dobrý kamarád, na reboot seriálu kývla herečka jen kvůli němu. Bohužel už se v něm ale nepotkali.

Perry zemřel 4. března 2019, zanechal po sobě dceru Sophii a syna Jacka, wrestlera známého pod přezdívkou Jungle Boy. Na obě děti byl velmi pyšný. V době své smrti účinkoval v oblíbeném seriálu Riverdale, jednou z jeho posledních rolí byla postava Wayna Maundera v Tenkrát v Hollywoodu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám