Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeho skutečné jméno znělo Coy Luther Perry III., ale všichni ho znali pod uměleckým jménem Luke Perry (†52). Jsou to přesně dva roky, co v nemocnici, obklopen rodinou, podlehl následkům mrtvice.

Prošel více než 200 castingy, než dostal svou první roli. Objevil se v několika seriálech pro teenagery, než mu přistála role Dylana McKaye v Beverly Hills 90210. Tehdy pracoval jako dělník. Pokládal asfalt na parkovištích.

Tvůrci postavu Dylana v seriálu nechtěli, ale producent Aaron Spelling z ní byl nadšen a trval na tom, že Dylan zůstane. Postavu představili v epizodě, kterou odvysílali 11. října 1990, na Lukovy 24. narozeniny. Byl třetím nejstarším z hlavních herců.

Celý život ho srovnávali s Jamesem Deanem, nejspíš kvůli vzhledu, přestože si povahově snad nemohli být méně podobní. S Jasonem Priestleym (Brandon) uzavřeli dohodu, že jim sláva nikdy nestoupne do hlavy.

To by pro jednoho mohl být oříšek, vzhledem k tomu, že fanynky omdlévaly, když herce spatřily. Při akci pro fanoušky pořádané v obchodě s oděvy začal dav rozbíjet sklo, povalovat figuríny a hrnul se dovnitř. Perry se musel skrýt v bedně s oblečením, aby ho z obchodu bezpečně dostali.

Nesnášel nálepku idola a nelíbilo se mu ani to, že nemá žádné soukromí. S herci z Beverly Hills si však zůstal blízký po zbytek života. A nejen s nimi, ale také s dalšími členy tvůrčího týmu.

Se Shannon Doherty (Brenda), svou seriálovou láskou, byl dobrý kamarád, na reboot seriálu kývla herečka jen kvůli němu. Bohužel už se v něm ale nepotkali.

Perry zemřel 4. března 2019, zanechal po sobě dceru Sophii a syna Jacka, wrestlera známého pod přezdívkou Jungle Boy. Na obě děti byl velmi pyšný. V době své smrti účinkoval v oblíbeném seriálu Riverdale, jednou z jeho posledních rolí byla postava Wayna Maundera v Tenkrát v Hollywoodu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám