Hlavní obsah
Článek

Písničkář Pokáč nám na generálce koncertu Národ sobě, kultura tobě nevyprávěl jenom o své rodině a novorozeném synovi. Samozřejmě jsme se dostali i k muzice. Mimochodem z hraní na místě, kam se běžný člověk nedostane, s Annou Slováčkovou (28) dostali místo na terase pod střechou Národního divadla, měl velkou radost.

"I kdyby to byla normální standardní sezóna, tak by to byl velký zážitek. Ale takhle obzvlášť. Zvlášť když jsme měli poslední koncert v říjnu. Je to hrozně dlouhá doba a člověk zjistí, že mu to chybí. I ty hlouposti, že přijede na to místo, neví, kudy se kam jde, kam si má odnést kytaru, jestli to má správně naladěné. Užívám si to a doufám, že to brzy přejde a budeme se moct vrátit aspoň do trošku normálního života," řekl Super.cz.

Pokáč pravidelně svými písničkami glosuje současné dění. Proto nás v sobotu zajímalo, zda je přichystaný komentovat i nejnovější restrikce. "Furt se něco děje, jednou je to tak, jednou onak. Když je inspirace a je o čem, tak už nějaké verše vymyslíte, když máte nějakou praxi. Snažím se s tím moc nepárat. Lidi obecně kvitují, že někdo nepolevuje, pořád dělá humor, rádi se zasmějí a berou tu věc s nadsázkou. Třeba něco bude," nebyl v tu chvíli ještě připravený.

Když jsme mu ale navrhli, že dobrým tématem by bylo napsat o cestování mezi uzavřenými okresy, zhodnotil, že je to dobré téma. A písnička Stay in your okres, stay safe už visí na jeho sociálních sítích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám