Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Královna Alžběta II. (†96) má chotě prince Philipa (99) neustále blízko svého srdce. Šperk, kterým si připomíná jejich zásnuby, jí byl ozdobou při mnoha příležitostech, speciálně pak v posledních dnech.

Šestilistou brož s diamanty si připevnila na blůzu i při nedávném video hovoru s představiteli britské národní zdravotní služby (NHS).

Brož dostala k 21. narozeninám a hrdě ji vystavila na odiv, když o několik týdnů později s Philipem oznámili zasnoubení. Od té doby ji měla při nespočtu příležitostí, včetně závodů v Epsomu v roce 2013 nebo v Ascotu v roce 2019.

Královna proslula svou vybíravostí, co se šperků týče. Většinou jimi chce vyjádřit nějaké stanovisko. Věří se, že v těchto dnech připnula brož, aby vyjádřila tichou podporu manželovi, který je již čtrnáctým dnem hospitalizován.

Jeho stav je podle britských médií stabilní a na léčbu reaguje dobře. V úterý byl převezen do Nemocnice sv. Bartoloměje na kardiologii, kde by se měl léčit s blíže nespecifikovanou infekcí a srdečním onemocněním. Jde o vévodův doposud nejdelší pobyt v nemocnici vůbec. A podle všeho jej lékaři jen tak domu nepropustí.

Reklama

Další články

Načítám