Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Asi každého, kdo zhlédl snímek Střípky ženy, překvapilo, že hlavní aktérka Vanessa Kirby (32) nominaci na Zlatý glóbus neproměnila. Předvedla totiž pozoruhodný herecký výkon. Herečka sama není maminkou, přesto bravurně zahrála náročný porod, který skončil smrtí novorozence. Jak se na roli připravovala a jak se z ní vzpamatovala, popsala v rozhovoru pro Harper´s Bazaar.

Domácí porod, který je zachycen v první půlhodině filmu, samozřejmě nebylo jednoduché ztvárnit. A i když Vanessa věděla, že nic z toho není skutečné, scéna, kdy její postava zjistí, že je miminko po smrti, ji dostala.

„Když jsme to točili poprvé, vzlykala jsem ještě deset minut poté. Nemohla jsem se z té role dostat. Mozek mi říkal, že to není reálné, ale moje podvědomí nepoznalo rozdíl. Obzvlášť když jsem v náručí držela opravdové dítě,“ popsala Kirby.

Na porodní scénu se připravovala sledováním záznamu sedmihodinového porodu. „Pamatuji si každou vteřinu. Byla jsem tam celou dobu, sedm hodin jsem seděla jako přikovaná a nedošla si ani na záchod. Byla jsem v němém úžasu.“

„Pozorovala jsem ženu, jak se kompletně vzdala a vydala se na spirituální cestu plnou bolesti, ale také extáze. Mám k ženám a jejich síle mnohem větší úctu. Zároveň cítím s muži, protože jsou během toho tak bezmocní,“ popsala.

„Samozřejmě pozorovat, jak se narodí miminko, byla jedna z nejkrásnějších věcí, které jsem doposud viděla,“ dodala.

Vanessa, která v minulosti bodovala například v seriálu Koruna, je za výkon ve Střípcích ženy nominována také na Cenu sdružení filmových a televizních herců (SAG) nebo na Cenu kritiků. Loni v září ji za výkon ocenili na benátském filmovém festivalu.

Reklama

Další články

Načítám