Hlavní obsah
Článek

Módní návrhářka Blanka Matragi při své poslední show nekompromisně vyhodila všechny modelky, které se jí zdály moc macaté. Ze známých krásek uspěla pouze Iveta Lutovská, která je extrémně hubená. Ale co chce od dívek, podstupuje také sama. Figuru by jí mohly závidět i patnáctileté dívenky, které se hlásí na Elite Model Look.

Není divu, že má Matragi takové požadavky. Ve svých začátcích svoje modely, jimiž zásobovala svatební slavnosti předních arabských rodin, fotila sama na sobě. "Byla to taková svépomoc. V Libanonu, kde žiji, byla tenkrát válka, takže na shánění modelek nebyly možnosti," usmívá se teď Matragi.

I když už to dávno podstupovat nemusí, postavu si udržuje, a větší velikost než číslo 34 by obléknout nechtěla. Na to, že je jí už osmapadesát let, vypadá neskutečně. Ale chce to odříkání. Občasná výjimka je ale prý povolena. "Sestra mi přivezla vánoční cukroví, které se peče u nás na Vysočině," pochvalovala si, když pořádala vánoční punč v rámci své dlouhodobé výstavy v pražském Obecním domě, kde vystavuje šaty pro arabské princezny i svá další díla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám