Hlavní obsah
Článek

V prosinci oslavil velké výročí motivační řečí na sociální síti. Nyní se Anthony Hopkins (86) rozpovídal o alkoholismu znovu a povyprávěl o tom, co ho k pití dohnalo.

Než v roce 1968 prorazil s filmem Lev v zimě, byl už známý na divadle. Překvapivě se mu ale zdálo, že do herecké branže příliš nezapadá.

„Chlast je super, když potřebujete únik. Díky tomuto efektu po něm neustále saháme. V mém případě to bylo kvůli vnitřním konfliktům. Necítil jsem se dobře ve vlastní kůži, cítil jsem vinu a hanbu a nepřipadal jsem si hoden štěstí, které mě potkalo,“ uvedl v rozhovoru pro Sunday Times.

Oscarový herec připustil, že je pro něj „smrtelné“ být v blízkosti opilců a na svá propitá léta nevzpomíná rád, protože prý ublížil spoustě lidem.

Když v 70. letech působil na Broadwayi, upíjel se dle vlastních slov k smrti a pracovat s ním bylo pro kolegy peklo. Od roku 1975 ale nepožil ani kapku alkoholu.

„Když jsem si řekl o pomoc, uvědomil jsem si, že v tom nejsem sám. Že jsou tu tisíce takových, jako jsem byl já. S pitím jsem skoncoval,“ doplnil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám