Hlavní obsah
Článek

Kate Middleton (42) je od 29. dubna urozenou britskou dámou. Poprvé jako vévodkyně z Cambridge, manželka prince Williama a tedy budoucí královna choť stráví Vánoce v Sandringhamu s Alžbětou II. a jejími příbuznými. Vánoce to budou úplně jiné, než na jaké je zvyklá. U Middletonů se nikdy na dárcích nešetřilo, královna ale drahé a extravagantní prezenty netoleruje. Musejí se předávat vtipné a zajímavé drobnosti.

Pro Kate budou svátky představovat stres. Bude bez rodiny, musí vymyslet dárky, které budou vtipné, zábavné, něčím výjimečné, ale zároveň levné. Navíc musí pečlivě naplánovat svůj šatník a neustále myslet na protokol a vhodné chování.

Dárky se budou předávat poprvé v jejím životě o Štědrém večeru. Tradici založila Němka královna Viktorie a britská královská rodina ji dodržuje, i když se rod vzdal v roce 1917 německého dynastického jména Sasko-Coburg a Gotha (Sachsen-Coburg-Gotha) a začal používat anglicky znějící Windsor.

„Kate je dost inteligentní na to, aby si uvědomila, že se nekupují extravagantní dárky. Královská rodina to neschvaluje. Dávají se malé, nedrahé věci, které jsou ale promyšlené,“ tvrdí expertka na britskou královskou rodinu Judy Wadeová.

Královna si o Vánocích dopřeje skleničku ginu s fortifikovaným vínem Dubonnet. Ostatní členové mlsají místní cider či francouzská vína.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám