Hlavní obsah
Článek

Sacha Baron Cohen (49) už si roli Borata nezopakuje. Tedy alespoň ne ve formě přestrojení na veřejných akcích. Herec se rozpovídal o tom, jak mohl přijít o život při střetu s podporovateli amerického exprezidenta Trumpa. Sacha se v převleku za oblíbenou postavu připojil k davu, který si rychle uvědomil, že se jim herec posmívá. A to je zrovna nepotěšilo.

„Byl bych blázen, kdybych to ještě někdy zkusil. Měl jsem takový vztek kvůli tomu, co se dělo v Americe, ani nejsem americkým občanem, ale tolik jsem se o tu zemi bál. Bál jsem se, že když se v Americe potlačí demokracie, další demokratické země budou následovat. Cítil jsem, že něco musím udělat. Ale už to nemůžu zopakovat. Jednou vám štěstí prostě vyprší,“ uvedl v rozhovoru pro National Public Radio.

Když si během jeho provokativního vystoupení Trumpovi podporovatelé uvědomili, co se děje, herec musel urychleně opustit jeviště, zabarikádovat se ve svém karavanu a ujet.

„Můj bodyguard mi říkal, že kdybych odešel o pár sekund později, všechno mohlo dopadnout úplně jinak. Kdyby mě nepopadl a neodtáhl pryč… Někdo z davu už vytahoval zbraň, možná by mě zastřelil. Kdo ví? Možná by to zkusil, možná mě chtěl jenom zastrašit. Takže ne, už to nezopakuji,“ dodal se smíchem.

Sacha si zopakoval svou legendární roli v loni vydaném pokračování Borata z roku 2006. K roli se vrátit nechtěl, ale cítil, že musí. „Věděl jsem, že musím něco udělat, abych lidem humornou formou připomněl, co Trump za čtyři roky svého působení napáchal. Věděli jsme, že to musíme udělat a že film musí vyjít před volbami. Ale možná jsem blázen,“ doplnil na závěr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám